Medicinsk Kemisk Peeling

TCA

Innehåller mjölksyra, salicylsyra, citronsyra, askorbinsyra(C-vitamin). En peel som lämpar sig för åldrad hud, rökares hud, hudbristningar, rynkor och mörkare fläckar.  Den stimulerar huden, reducerar rynkor och finare linjer, är mjukgörande och ger en fin lyster.

Glycolsyrapeel

Glykolsyra 30%, 50% eller 70%. Lämpar sig för åldrad, slapp och matt hud, rynkor. Ger lyster och fasthet, kraftig hudföryngring.

De medicinska kemiska peelingar vi arbetar med är starkare och arbetar djupare än övriga peelingar och utförs alltid av Leg sjuksköterskor med specialkompetens inom området.

Att genomgå en peelbehandling innebär att gamla hudceller avlägsnas och huden stimuleras till nybildning vilket leder till en fräschare hud med ökad lyster.

Konsultation

Innan vi startar våra peelbehandlingar vill vi träffa dig för en kostnadsfri konsultation. Vi går igenom vilken pejling som passar just din hud, vilka förväntningar du har, om du behöver göra en kur, vad kostnaden blir etc.

Behandling
Vi applicerar peelingen på det aktuella området och låter det verka under ca 3-4 minuter. Du kommer att uppleva en kraftig sveda som dock är övergående. Behandlingen går snabbt, ca 30 minuter.

Efter behandlingen
Det är mycket viktigt att du följer våra råd och rekommendationer för bästa tänkbara effekt. Din hud kommer att övergå till först en mörkrosa färg till brunrött och sedan till brunt, detta inom loppet av några dagar. Du blir torr och börjar flagna. Hela processen tar 3-7 dagar. Pga en ganska kraftig flagning kan det vara lämpligt att utföra behandlingen inför en lite längre ledighet.

Följ våra rekommendationer gällande eftervårdsprodukter.

  • Du får inte utsätta din hud för sol.
  • När du vistas utomhus, använd en hög solskýddsfaktor i minst 6 månader.
  • Ingen träning, bastu eller annan värmebehandling under 24 timmar.
  • Inte klia, dra eller skrapa när du flagnar. Smörj istället ofta med rekommenderad kräm, håll huden hela tiden fet.
  • Använd inte produkter med AHA-syror 48 timmar före och 48 timmar efter behandlingen.
  • Vi kommer att ge dig en återbesökstid efter  några veckor.

Konsultation
Boka tid hos Leg sjuksköterska för kostnadsfri konsultation.