Frågor och svar

FAQ

Frågor och svar -
till SkincareUppsala

FAQ

Hittar du inte svaret på det du undrar är du välkommen att kontakta oss!

Vanliga frågor

Vad är fillers?
plus

Fillers som används inom kosmetiken är baserat på hyaluronsyra, en vattenmolekyl som existerar naturligt i kroppens egen vävnad. Det är injicerat i huden for att fylla ut rynkor (ex nasolabiala veck), öka volym (ev läppar) och konturera (ev näsa). Genom att injicera kontrollerad mängd hyaluronsyra i specifik områden kan man skapa och återställa många delar av ansikte/kropp och resultatet ser man direkt.

Vad är skillnaden mellan botox och fillers?
plus

Rynkor i pannan får man främst på grund av överaktiva muskler. Med hjälp av botox slappnar man av dessa muskler, vilket ger i sin tur en slätare och yngre hud. Filler liknar ett gelé som man injicerar under huden för att fylla ut veck, öka volym eller konturera ett ansikte.

Kommer mina rynkor att bli värre om jag inte fortsätter min behandling?
plus

Det som sker efter att en fillerbehandling har brutits ner är att du återgår till den volym och de rynkor du hade innan. Trotts att vi åldras med åren kan vi efter att all material gått ur kroppen fortfarande ha ett bättre resultat än innan första behandlingen och det är för att hyaluronsyra stimulerar vävnader och kollagen, vilket ger spänst och fyllighet.

Hur länge håller filler?
plus

Hur länge filler håller beror på vilket området som behandlas och ens egna ämnesomsättning och livsstil. Varje behandlingsområde i ansiktet har sin egna varaktighet och detta beror på vävnaden under huden samt aktiviteten av behandlingsområdet. Normalt sett varar de flesta behandlingar mellan fyra till tolv månader.

Säljer ni hudvård?
plus

Ja, vi säljer de fantastiska produkter från ZO Skin Health.

ZO skin health som produkt och serie är framtagen av den världsberömda dermatologen Dr. Zein Obagi där konceptet är skräddarsydda hudvårdsprogram med målet att skapa en frisk, balanserad och välfungerande hud. Vi på SkincareUppsala har efter noga jämförelser valt att jobba med det världsledande märket inom hudvård, Zo skin health by Zein obagi.

Zo Skin hudvårdsprodukter är hudvård som verkligen gör skillnad, oavsett om det gäller allmän hudföryngring eller att reparera skadad hud.
Boka en gratis konsultation hos våra hudterapeuter och få hjälp till rett produktvalg.

Vad kan man göra åt mörka ringa och påsar under ögonen?
plus

Det finns olika typer av ögoncremer som jobbar på det. Kom gärna in till oss så visar vi vårt produktutbud. Det finns även ett specialkit för ögonbehandling för hemmabruk.
Vi utför även microneedling och fillers för detta ändamål. Boka in en kostnadsfri konsultation så berättar vi mer och ser vad som kan passa bäst för dig.

Se vad vi gör! Håll dig uppdaterad på våra sociala medier.

Sociala medier

Följ de senaste nyheterna om våra behandlingar och nöjda kunder.